opc_loader

Menu

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

Aanmelden

Trichocereus pachanoi - cristata (San Pedro)

U heeft een account nodig om te winkelen. Nadat uw account is aangemaakt, moet deze eerst worden goedgekeurd voordat u kunt winkelen. U ontvangt hierover bericht.
Beschrijving

Trichocereus pachanoi cristata (San Pedro)

Kam of "cristaat" San Pedro cacti zijn snelgroeiende planten die er bijzonder uitzien. Het groeipunt is namelijk gevormd als een kam, net als de hersenen, in plaats van rond. De enige manier om deze plant te vermenigvuldigen is om de grote kam in kleinere stukjes te krijgen, die je kunt inplanten.

Grootte: 15/25 cm hoog, 15/20 cm breed
 

Beschrijving

De typische San Pedro cactus (Trichocereus pachanoi) is een veelstammige orgelpijpcactus met lichtgroene stammen (zeegroen op jonge, donkergroen op oudere leeftijd) die een kleine boom vormen. De boom kan 3 tot 6 meter hoog worden met een diameter van 1,8 meter, met verschillende takken die vanuit de stam reiken.

De zeldzame kamvorm kan ook erg groot worden, wat hem een erg spectaculair exemplaar maakt.

Kweek: Trichocereus pachanoi is erg makkelijk om te kweken. Ze kunnen koude temperaturen van -12 graden Celsius of lager weerstaan. De cactus heeft een vruchtbare, vochtige aardemix nodig. Geef de planten goed water en laat ze drogen voordat je weer water geeft. Deze soort lijkt het beter te doen met wat meer water dan de meeste cacti. De kweek lijkt zelfs meer op die van gewone planten. Tijdens het groeiseizoen moet je de cacti bemesten met een uitgebalanceerde kunstmest.

Blootstelling aan de zon

Zet de cacti uit de volle zon, maar in hete zomers kunnen de cacti zelfs dan 'verbranden'; hou ze dan in de lichte schaduw. Binnen hebben ze fel licht en een beetje direct zonlicht nodig. Zet ze op een koude, verlichte plaats in de wintermaanden. Je moet ze stimuleren een winterslaap te houden, door geen water en mest te geven in de winter. De cacti worden namelijk dunner door het gebrek aan licht en zijn dan vatbaarder voor sporenziektes als ze te veel water krijgen. Andere cacti zijn echter nog gevoeliger hiervoor. De cacti krijgen zwarte rotte plekken, maar alleen in heet weer en wanneer je ze gematigd water geeft. Als ze vochtig blijven in koude perioden, zullen ze hier zeker onder lijden.

Trichocereus pachanoi groeit elk jaar hard, als je hem goed voedt en water geeft in de warmste maanden. Dit is zeker het geval als de cacti gewend zijn aan de volle zon.

Vermenigvuldiging

Deze cactus vermenigvuldig je door de grote kam in kleinere stukjes te snijden, die je inplant. Je kunt de cactus ook stekken.