opc_loader

Menu

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

Aanmelden

Veelgestelde vragen

 

Verzenden jullie naar mijn land?

Wij kunnen onze producten naar u verzenden. We kunnen echter niet garanderen dat uw bestelling aankomt, en dat doen we ook niet. Wij weten niet wat de legale status van onze producten in uw land is. Dus als de douane het pakketje controleert, zouden ze de inhoud kunnen confisqueren. Wij verzenden niet opnieuw en geven geen geld terug als het product niet aankomt. Het bestellen van (mogelijk illegale) producten is geheel uw eigen risico. Alle bestellingen worden discreet verpakt en verzonden.


Verzenden jullie discreet?

Wij verzenden alle bestellingen in blanco verpakkingen, zonder verwijzing naar ons of de inhoud.

 

Wat is het verschil tussen een normale verzending en tracked verzending?

Een normale verzending is de goedkoopste optie, en houdt in dat uw bestelling gewoon met de post verstuurd wordt als een verjaardagskaart. Deze pakketje kunnen niet gevolgd worden. Als u uw bestelling wilt 'volgen', kies dan voor de verzendoptie "Tracked verzending". U krijgt een tracknummer en informatie van ons als uw bestelling verzonden wordt.

 

Hoe veel kost het om een bestelling naar mijn land te versturen?

Mail ons alstublieft niet met vragen over verzendkosten, deze verschillen per land en per product dat u wilt bestellen. Wij kennen al deze prijzen niet uit ons hoofd. U kunt een testbestelling in onze webshop plaatsen om te zien hoeveel verzendkosten wij hiervoor rekenen.

 

Hoe lang duurt het totdat mijn bestelling aankomt?

Avalon Magic Plants is gevestigd in Nederland. Verzenden binnen Nederland duurt meestal 1 werkdag, naar andere EU landen tussen de 4 en 9 werkdagen.
Verzenden naar Canada of de VS duurt 2, maximaal 3 weken en Zuid-Amerika, Azië en Australië duren 3 tot 4 weken. Sommige bestellingen komen binnen 1 à 2 weken aan, maar soms kan het ook 4 weken duren. Uw pakket kan vertraagd zijn door de douane of door de lokale postbezorging. Daarom kunnen we, hoe graag we ook zouden willen, geen indicatie geven van een exact moment wanneer uw bestelling aankomt. Wees alstublieft geduldig - wij kunnen helaas geen wonderen verrichten en hebben geen invloed op internationale postbezorging.

 

Welk bedrijf bezorgt mijn bestelling?

Wij verzenden al onze bestellingen met PostNL, zij versturen het naar uw land, waar een lokaal postbedrijf de uiteindelijke bezorging op zich neemt.
In Spanje kan het bijvoorbeeld MRW, Correos, SEUR of TNT Spanje zijn. In de VS handelt alleen USPS de bezorging af. Als u een track nummer heeft, kunt u contact met USPS opnemen met dit nummer als referentie, wanneer uw bestelling voorbij de douane is. Kijk regelmatig uw track nummer na, om er zeker van zijn dat het pakket NIET teruggestuurd wordt naar ons omdat het niet bezorgd kon worden.

 

Bieden jullie express verzending?

Nee, deze optie bieden wij niet. Vraag ons daarom ook niet om een uitzondering voor u te maken.

 

Wat is stealth verzending?

Voor hele kleine producten, zoals cannabis zaden en salvia extracten, kunt u de verzendingsoptie "stealth verzending" kiezen. Dit houdt in dat we de producten uit de originele verpakking halen en ze veilig en gemaskerd versturen. Dit vergroot de kans dat uw producten in goede staat aankomen. Wij raden deze methode sterk aan voor onze Amerikaanse klanten. Wij brengen geen extra kosten in rekening voor deze service.

 

Zijn de producten legaal in mijn land?

Wij kennen uw lokale wetten over onze producten niet. Wij adviseren u om deze zelf te controleren voordat u iets bestelt. Wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor pakketjes die geconfisqueerd worden door de douane.

 

Hebben jullie mijn betaling ontvangen?

Een internationale banktransfer duurt ongeveer 2 tot 3 dagen voordat het op ons bankaccount staat. Hetzelfde geldt voor Global Web Pay. Wij versturen een betalingsbevestiging wanneer wij uw betaling ontvangen hebben. Als u ons cash stuurt, raden wij u aan om dit met een aangetekende brief te sturen en geen muntgeld te gebruiken. De postbode kan dan vermoeden dat er geld in de envelop zit en het eruit halen. Wij informeren u wanneer we uw betaling ontvangen hebben.

 

Overleeft een paddo groeibox de reis naar mijn land?

Een paddo groeibox zou een verzending van 3 tot 4 weken moeten overleven. MAAR wij kunnen niet garanderen dat de box vers en veilig aankomt. Als het bijvoorbeeld zomer is en de box blootgestaan heeft aan hitte, kan de mycelium besmet worden. Houd dit in uw achterhoofd wanneer u deze (verse) producten in onze winkel koopt. 95% van alle groeiboxen hebben allerlei reizen over de wereld overleefd :)

 

Hoe werkt de Mycelium groeibox?

U kunt hier de handleiding van de groeibox lezen: https://www.mushroomgrowbox.org 
 

Wanneer de topjes van de paddestoelen beginnen open te springen, is het tijd om ze te oogsten. U moet alle paddo's in één keer oogsten, zelfs de kleintjes. Wanneer u ze allemaal geplukt heeft, kun u opnieuw beginnen met water geven.

U kunt gelijk de verse paddo's eten nadat u ze geplukt heeft. Maar ze smaken niet lekker. Ons advies is om ze op keukenpapier 3 tot 5 dagen te laten drogen (niet in direct zonlicht!) Als de paddo's gedroogd zijn, kunt u ze op een koele, droge plek bewaren. Stel ze niet bloot aan zonlicht! De paddo's kunnen ook NIET bewaard worden in de vriezer. Hetzelfde geldt voor verse truffels; bewaar ook deze in de koelkast, NIET in de vriezer.

 

Is mijn groeibox besmet?

Een paddo groeibox bevat levend mycelium. Soms kan het mycelium besmet worden door onder andere hitte, andere bacteriën, enzovoorts. Bekijk de afbeelding om te zien hoe een besmette groeibox eruit ziet. Als uw box er dus ook zo uit ziet (groene, blauwe of zwarte schimmel) is hij zeker weten besmet. Als u twijfelt, neem dan contact met ons op, leg uit hoe u de mycelium box gebruikt heeft en voeg foto's bij, zodat wij advies kunnen geven. Alle boxen die wij versturen bevatten volledig gegroeide mycelium en verkeren uiteraard in goede staat.

 

Hoe veel oogst haal ik uit mijn groeibox?

De oogst hangt uiteraard af van de soort, maar nog meer van de omstandigheiden waarin u de paddo's kweekt. De ideale temperatuur is 22-26 graden Celsius (overdag en 's nachts), minimaal 12 uur licht per dag (geef de box NIET 24 uur licht per dag) en laat een laagje water aan de onderkant van de filterzak staan om de meeste vochtigheid te bereiken. Wij kunnen niet garanderen dat u 400 gram verse paddo's kweekt. Het is dan ook geen blik soep die in de fabriek gemaakt is; het is mycelium, een levend organisme en product van moeder natuur. Behandel de box goed, en je krijgt er wat voor terug :)

 

Contact